top of page
Пошук

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

26 квітня 1986 року на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції прогримів вибух, що сколихнув увесь світ. Страшна звістка про катастрофу в Чорнобилі – невеличкому місті, облетіла всю планету. Утихомирити атом вдалося дуже дорогою ціною. Сотні тисяч людей зазнали радіаційного впливу, що призвело до багатьох смертей. Для ліквідації цього страшного лиха було залучено величезні технічні й людські ресурси. Доля повела у Чорнобиль «ліквідаторів» різними шляхами. Одні потрапили сюди за покликом душі, інших привели професійні обов`язки або повістка військкомату.

В екстремальних умовах люди працювали не зважаючи ні на що: без відпочинку, не маючи відповідного спорядження, ризикуючи здоров’ям і життям, з усвідомленням відповідальності за долі мільйонів інших людей.

Героїзм «ліквідаторів» в умовах Чорнобиля, виявлений у нетипових для звичайних людей обставинах, заслуговує подяки й шани. Вічна слава тим, хто виконав свій почесний обов’язок солдата й громадянина.

Учні 7-А й 9-Б класів (класні керівники Вашева Г.А., Демешко Л.С.) відвідали бібліотеку, переглянули ілюстративно-книжкову виставку «Вічні дзвони подвигу й скорботи» та вшанували поетичними рядками героїзм учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.





38 переглядів0 коментарів

НОВИНИ

ПОДІЇ

bottom of page